atrk «سلبریتی‌ها» زیر بار مالیات می‌روند؟/ هشدار بابت یک فساد زیرزمینی «سلبریتی‌ها» زیر بار مالیات می‌روند؟/ هشدار بابت یک فساد زیرزمینی

«سلبریتی‌ها» زیر بار مالیات می‌روند؟/ هشدار بابت یک فساد زیرزمینی

 

دبیر شورایعالی تهیه‌کنندگان معتقد است مستثنی کردن صرف سلبریتی‌ها از معافیت مالیاتی منجر به افزایش هزینه‌ها در تولید شده و این تصمیم می‌تواند فسادهای دیگری به همراه داشته باشد.

سید ضیاء هاشمی دبیر شورایعالی تهیه‌کنندگان درباره اقدامات انجام شده در خصوص معافیت مالیاتی هنرمندان و حذف لایحه ارایه شده به مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : به محض اطلاع از لایحه ارائه شده به مجلس با دفتر رییس جمهور مکاتباتی داشتیم و با محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور دیدار کردیم همچنین مکاتباتی با وزیر اقتصاد و دارایی و دیگر عزیزان داشتیم که منجر به نامه‌نگاری وزارت ارشاد شد. در نهایت با تلاش ما در شورایعالی تهیه‌کنندگان و دیگر دوستان همچنین نامه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییر نظر دولت درباره لغو ارائه لایحه به مجلس خواسته که در نهایت حاصل شد.

 

وی در پاسخ به این پرسش که جامعه معتقد به ارایه مالیات توسط سلبریتی‌ها هستند توضیح داد: برخی جوی را به راه انداختند که باید سلبریتی‌ها مالیات پرداخت کنند و این را به کل جامعه هنری تعمیم می‌دهد اما مگر در تولید یک فیلم سینمایی از چند سلبریتی استفاده می‌شود؟ بیش از ۱۰۰ نفر در مراحل مختلف تولید یک اثر در پروژه درگیر هستند و ما تجربه گذشته را داریم که هیچ یک مالیات پرداخت نمی‌کنند.

 

سلبریتی‌ها قرارداد خود را بدون پرداخت مالیات طلب می‌کنند و تهیه‌کننده ناچار به پرداخت مالیات خواهد بود که منجر به افزایش شدید هزینه تولید اثر سینمایی خواهد شددبیر شورایعالی تهیه‌کنندگان بیان کرد: پیش‌تر که قانون حذف معافیت مالیاتی در کشور اجرا نمی‌شد هم هیچ یک از عوامل (پشت و جلوی دوربین) حاضر به پرداخت مالیات نبودند و تمام عوامل از جمله بازیگران پرداخت مالیات را بر دوش تهیه‌کننده می‌گذاشتند. در شرایط فعلی با توجه به هزینه سرسام آور تولید، اگر هم تنها سلبریتی‌ها از قانون معافیت از مالیات مستثنی شوند (که این امر بعید است زیرا قانون از کل به جزء تغییر نمی‌کند) ۲ فساد ایجاد خواهد شد.

 

هاشمی ادامه داد: اول این که سلبریتی‌ها قرارداد خود را بدون پرداخت مالیات طلب می‌کنند و تهیه‌کننده ناچار به پرداخت مالیات خواهد بود که منجر به افزایش شدید هزینه تولید اثر سینمایی خواهد شد. نکته دوم این که، در این حوزه اقتصاد زیرزمینی شکل می‌گیرد به این ترتیب که قراردادها صوری و پرداخت دستمزدها زیرمیزی خواهد بود. با این اوصاف و ایجاد فساد، تولید در حوزه سینما کاهش چشمگیری خواهد داشت.

 

 وی بیان کرد: مستثنی کردن صرف سلبریتی‌ها از معافیت مالیاتی، منجر به افزایش هزینه‌ها در تولید شده و تهیه‌کننده رغبتی به تولید در این عرصه نخواهد داشت و سرمایه‌گذار هم مایل به سرمایه‌گذاری نخواهد بود زیرا رقم برآورد تولید چندین برابر خواهد شد.

 

دبیر شورایعالی تهیه‌کنندگان تاکید کرد: درآمد سینما در سال گذشته ۲۴۰ میلیارد تومان بوده است که از این میزان به طور متوسط تنها ۹۰ میلیارد تومان آن بازگشت سرمایه بوده در حالی که ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه تولید و پخش آثار شده است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که با هزینه‌هایی که برشمردید چگونه تولید در سینمای ایران شکل می‌گیرد و همچنان فیلم تولید می‌شود، توضیح داد: تهیه‌کننده‌ای که در کارنامه کاری اش ممکن است بین ۵ فیلم که تولید کرده و با شکست تجاری در گیشه مواجه شده تنها در یک فیلم موفق عمل کند این ریسک را می‌پذیرد و همین امر موجب می‌شود انگیزه‌ای باشد برای ادامه تولید البته اگر این تهیه‌کننده عاشق سینما باشد حاضر به تحمل ریسک بالای تولید فیلم خواهد بود.

 

هاشمی در پایان گفت: تعداد زیادی از تهیه‌کنندگان در طول سال‌ها به دلیل این که عاشق این هنر نبودند و نتوانستند ریسک آن را بپذیرند فعالیتی ندارند. اگر نگاهی به لیست تهیه‌کنندگان بیاندازید خواهید دید چه میزان از تهیه‌کنندگان فعال و چه تعداد غیرفعال هستند. با این اوصاف چگونه یک هنر صنعت ورشکسته در کشور قادر به پرداخت مالیات خواهد بود؟

دسته: