Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/irproduc/public_html/templates/filmpro/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

مصاحبه اختصاصی با سید ضیاء هاشمی

سید ضیاء هاشمی، رئیس هیئت مدیره جامعه صنفی تهیه‌کنندگان، در گفتگوی اختصاصی با سایت رسمی این صنف از صدور بی‌رویه و غیراصولی پروانه ساخت انتقاد کرد و آن را به زیان سینمای ایران دانست.

zia-hashemi-26-8-2017 جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران - مصاحبه اختصاصی با سید ضیاء هاشمی

طبق گزارش خبرگزاری فارس (http://fna.ir/a0tc50) در پنج ماه نخست سال جاری ۷۶ فیلم پروانه ساخت دریافت‌کرده‌اند که از این میان ۱۲ فیلم کودک و نوجوان، ۴۰ فیلم اجتماعی و ۱۱ فیلم کمدی هستند. با توجه به استقبال خوب مخاطبان از آثار کمدی و فروش نامناسب آثار اجتماعی و به اصطلاح «کودک و نوجوان» عدم وجود یک برنامه‌ریزی و تدبیر مناسب در صدور پروانه ساخت کاملا به چشم می‌خورد. در این زمینه گفتگویی کوتاه با سید ضیاء هاشمی، رئیس هیئت مدیره جامعه صنفی تهیه‌کنندگان، انجام دادیم که توجه شما را به آن جلب می‌کنیم.

 

آقای هاشمی، شما روند فعلی صدور پروانه ساخت را چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا روال فعلی را به سود سینمای ایران می‌دانید؟

به نظرم هیچ تدبیر مشخصی برای تنظیم بازار وجود ندارد. اولا ما بیش از ۱۰۰ فیلم پشت اکران داریم که مشخص نیست چه زمانی فرصت اکران برایشان فراهم می‌شود. ثانیا نگاهی به وضعیت گیشه در سال‌های اخیر به خوبی نشان می‌دهد که اقبال مخاطبان به فیلم‌های کمدی بیشتر است، فیلم‌های اجتماعی فروش ضعیفی دارند و آثار کودک هم که اصلاً مخاطب ندارند و تنها بخشی از انیمیشن‌هایی که برای کودکان ساخته شده‌اند با استقبال نسبی خانواده‌ها مواجه شده‌اند. لذا برایم جای سؤال دارد که بر اساس چه حساب و کتابی برای ۴۰ فیلم اجتماعی پروانه ساخت صادر شده و سهم فیلم‌های کمدی حتی از فیلم کودک هم کمتر است! بی‌توجهی به تنظیم بازار یکی از مهم‌ترین مسائلی است که طی دهه‌های اخیر اقتصاد سینمای ایران را دچار فلاکت کرده است. به نظرم این روند فعلی نشان می‌دهد که دخالت دولت در عرصه‌ی تولید فیلم چقدر به لحاظ اقتصادی سینمای ایران را دچار ضرر و زیان می‌کند. ادامه‌ی روند فعلی را به هیچ عنوان به صلاح سینمای ایران نمی‌دانم و اگرچه برخی از اعضای شورا سینماگر هستند، اما نقش مهمی ندارند و سیاست‌گذاری‌ها و اعمال فشار از سوی دولت انجام می‌گیرد.
از این رو، باور دارم که چنین اموری بهتر است به تهیه‌کنندگان واگذار شود زیرا بیشتر از مدیران دولتی با اصول تنظیم بازار آشنا هستند.

نوشته شده توسط بابک حجازی