atrk جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران - جلسه شورای عالی تهیه‌کنندگان - ۵ مهر ۱۳۹۵ جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران - جلسه شورای عالی تهیه‌کنندگان - ۵ مهر ۱۳۹۵

جلسه شورای عالی تهیه‌کنندگان - ۵ مهر ۱۳۹۵

در جلسۀ شورای عالی تهیه‌کنندگان که عصر روز ۵ مهر ۱۳۹۵ در محل خانه سینمای ۲ برگزار شد، حاضران به موضوعات دستمزدهای بی‌رویه، سرقت فرهنگی، مبارزه با انحصار در اکران، بازبینی فیلم‌ها توسط ارگان‌ها و پالایش صنوف تهیه‌کنندگان پرداختند.

در ابتدای این جلسه که با حضورآقایان سید غلامرضا موسوی، منوچهر شاهسواری، سید ضیاء هاشمی، عبدالله اسفندیاری، جهانگیر کوثری، علی واجد سمیعی، مجتبی فرآورده، اصغر هاشمی، محمد بانکی، منوچهر مصیری، علی آشتیانی‌پور، خسرو امیرصادقی، محمدحسین شریفی و محسن شایانفر، و خانم‌ها فرشته طائرپور و تینا پاکروان تشکیل شد ابتدا به مکانیزه کردن فروش کلیۀ سینماهای کشور پرداخته شد.

موضوع دوم، بالا رفتن بی‌رویۀ دستمزدهای برخی سینماگران بود. این دستمزدهای کلان که به واسطۀ پولشویی توسط عده‌ای معدود خصوصاً در شبکۀ نمایش خانگی متداول شده، نظام بازار و روند تولید فیلم در سینمای ایران را خدشه‌دار کرده و تولید یک فیلم سینمایی را به امری بسیار هزینه‌بر مبدل ساخته است. هیئت رییسۀ شورای عالی تهیه‌کنندگان علاوه بر تنظیم نامه‌ای اعتراضی خطاب به سازمان سینمایی، از هر چهار تشکل تهیه‌کنندگی درخواست کرد که این موضوع را در جلسۀ هیئت مدیرۀ صنوف خود مطرح و راه‌حل‌های پیشنهادی را در جلسۀ بعدی شورای عالی تهیه‌کنندگان ارائه نمایند.

موضوع سوم، جشن خانۀ سینما و قوانین جدید آن بود که با حضور آقای منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانۀ سینما، مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد که تشکل‌های تهیه‌کنندگی نظرات خود را برای عضویت در آکادمی داوران خانۀ سینما اعلام نمایند.

موضوع چهارم، سرقت فرهنگی فیلم‌های ایرانی توسط شبکه‌های ماهواره‌ای فارس‌زبان خارج از کشور بود که در این زمینه مقرر شد تهیه‌کنندگانی که مورد سرقت فرهنگی قرار گرفته‌اند شکایتنامۀ خود را خطاب به معاون دادستان تهران و رئیس فرهنگ و رسانه ارائه نمایند تا از طریق مجاری قانونی مورد پیگیری قرار گیرد.

موضوع پنجم، آزادسازی حقوق فیلم‌هایی بود که قرارداد واگذاری دائمی دارند و در این زمینه مقرر شد نامه‌ای به صداوسیما ارسال شود و طی آن آزاد شدن حقوق نمایشی این آثار درخواست شود.

موضوع ششم، مبارزه با انحصار سينماهادر عرصۀ اکران سراسری درکشور بود. در این زمینه مقرر شد چنانچه هرکدام از تهیه‌کنندگان بتوانند سالن‌های غیرفعال شهرستان‌ها را فعال نمایند (با اولویت شهرهایی که  بخش خصوصى در آن‌ها سالن سینما ندارد) مورد حمایت شورای عالی تهیه‌کنندگان قرار می‌گیرند.

موضوع هفتم، بازبینی فیلم‌های سینمایی توسط ارگانها بود. حاضران در این جلسه عقیده داشتند که نمایش این فیلم‌ها بجز وزارت ارشاد صحیح نیست و باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست شود که فقط شورای بازبینی این وزارتخانه فیلم‌ها را ببینند و نمایش فیلم در هر ارگانى منوط به اجازۀ صاحب فیلم باشد.

موضوع پایانی، برسى ايين نامه عضويت تهیه‌کنندگان در تشکل‌های تهیه‌کنندگی و همچنين شرايط صدور پروانه ساخت بود که در این زمینه قرار شد نامۀ شورای عالی تهیه‌کنندگان به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برسد تا این امر شکل رسمی  اجرايى گردد

نوشته شده توسط مدیریت سایت